Hogeschool HvA

Case study Nieuw luchtfilter: een win-winsituatie voor onderwijsinstellingen zoals HvA aantoont!

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is een grootstedelijke hogeschool, verdeeld over verschillende locaties in het centrum van Amsterdam en daarbuiten. Tot voorheen gebruikte de hogeschool in haar luchtbehandelingskasten traditionele zakkenfilters. “We zochten echter naar een meer duurzame oplossing. De ontwikkelingen op het gebied van klimaatbeheersing gaan snel”, vertelt Metin Kircadag, clustermanager techniek, afdeling onderhoudsmanagement van de HvA. “In 2015 besloten we daarom over te stappen op een nieuw type luchtfilter dat zorgt voor een nog beter binnenklimaat en een besparing van € 15.000 op jaarbasis.”

Snelle ontwikkeling kwaliteit luchtfilters 

“Als clustermanager techniek van de Hogeschool ben ik verantwoordelijk voor alle gebouwgebonden installaties, waaronder de klimaatbeheersing. De luchtbehandelingskasten van de verschillende locaties worden sinds 2011 voorzien van de synthetische zakkenfilters van AFPRO Filters, die prima functioneren en de buitenlucht ontdoen van luchtvervuiling”, aldus Kircadag. “De ambities van de Hogeschool om meer duurzaam en maatschappelijk verantwoord te gaan werken, zijn in de laatste jaren echter sterk gegroeid.” In lijn hiermee ligt de snelle ontwikkeling op het gebied van luchtfiltering. Energiebesparing, het verhogen van het filtervermogen en de standtijd zijn belangrijke thema’s waarop veel winst wordt geboekt. Kircadag: “De samenloop van deze ontwikkelingen hebben er toe geleid dat we onderzoek hebben gedaan naar betere alternatieven.”

“Energiebesparing is voor ons een zeer belangrijk thema. In het verleden hebben we grote stappen gemaakt door het vervangen van installaties door meer zuinige alternatieven. Inmiddels kijken we ook naar de verschillende onderdelen van deze systemen.

Daar valt vaak nog veel te winnen. Je zoomt als het ware steeds dieper in op de installaties om te onderzoeken waar nog meer te besparen valt. Ik heb destijds samen met onze maincontractor Veolia gebouwenbeheer contact opgenomen met AFPRO Filters om te kijken waar nog verdere verbeterpunten liggen. AFPRO Filters heeft ons toen geattendeerd op een nieuw ontwikkelde HQ-filter dat verschillende voordelen biedt ten opzichte van ons huidige filter.”

“Als je de besparing berekent binnen de hele Hogeschool, kom je uit op ongeveer €15.000 per jaar. Het mooie is dat we hiervoor geen verdere investeringen hoeven te doen, het vervangen van de luchtfilters volstaat.” – Metin Kircadag, clustermanager techniek, afdeling onderhoudsmanagement, Hogeschool van Amsterdam

Geen investeringen, wel hoge besparingen

“Het grootste voordeel van het nieuwe HQ-filter is de lagere luchtweerstand. Hierdoor hoeft de luchtbehandelingskast minder hard te werken voor de gewenste luchtverplaatsing en verbruikt dus veel minder energie”, legt Marcel Loze, accountmanager bij Veolia uit. “Daarnaast heeft een dergelijk filter een veel hoger stofhoudend vermogen, waardoor het filter minder snel vervangen hoeft te worden. Deze twee factoren resulteren in een grote besparing.”

Kircadag: “Wij gaan nu van een standtijd van een half jaar naar een standtijd van een jaar. Dit bespaart ons arbeids- en materiaalkosten. Maar ook de luchtbehandelingskasten zelf vervuilen en slijten minder snel. Het is erg lastig om het voordeel hiervan te berekenen, dus ik heb dit buiten beschouwing gelaten.” Alhoewel de nieuwe filters enkele euro’s duurder zijn, komt de besparing per filter neer op gemiddeld €15 per jaar. “Als je dat doorrekent naar alle installaties binnen de Hogeschool, kom je uit op een besparing van ongeveer €15.000 per jaar. Het mooie is dat we hiervoor geen investeringen hoeven te doen aan de luchtbehandelingskasten, het vervangen van de filters volstaat”, aldus de clustermanager.

Kwaliteit binnenklimaat Hogeschool nu ver boven de Europese norm

Voor de Hogeschool is er nog een ander zwaarwegend argument om over te stappen op HQ-filters. Kircadag: “Voor ons is het welzijn van medewerkers en studenten enorm belangrijk. Klimaat en comfort staan hoog op de prioriteitenlijst. Veel van onze gebouwen bevinden zich in het centrum van Amsterdam waar veel schadelijk fijnstof in de lucht zit. Omdat medewerkers en studenten wel acht uur per dag bij ons binnen doorbrengen, spelen wij een grote rol in de gezondheid van deze mensen. Onze oude luchtfilters filterden al veel luchtvervuiling weg, waardoor we prima voldeden aan de geldende norm. Met deze nieuwe filters verhogen we de kwaliteit van de binnenlucht nog eens met een flinke stap.”

“Een pre-layered HQ-filter is een glasvezelfilter voorzien van een speciale voorfilterlaag. Hierdoor raakt het filter niet beschadigd tijdens de montage of door turbulente luchtstromingen. Het filter blijft de gehele standtijd optimaal presteren en filtert minimaal 55% van alle fijnstof uit de lucht. Tel daar nog eens bij op een energiebesparing van gemiddeld 20%.” – Maurice Gijzen, accountmanager bij AFPRO Filters.

Maurice Gijzen, accountmanager bij AFPRO Filters: “Onderzoek wijst uit dat schonere lucht een significante bijdrage levert aan de prestaties van mensen en het terugdringen van het ziekteverzuim. Samen met Veolia Gebouwenbeheer heb ik gekeken hoe we de luchtkwaliteit op scholen kunnen verbeteren en hen kunnen helpen bij de zorgplicht voor een veilige werkomgeving. Een pre-layered HQ-filter, zoals ik deze de Hogeschool van Amsterdam adviseerde, bestaat uit glasvezel voorzien van een speciale voorfilterlaag. Hierdoor raakt het filter niet beschadigd tijdens de montage of door turbulente luchtstromingen. Het filter blijft hierdoor de gehele standtijd optimaal presteren en filtert minimaal 55% van alle fijnstof uit de lucht. Dat is een enorme verbetering van het binnenklimaat. Tel daar bij op een energiebesparing van gemiddeld 20% en je begrijpt waarom een HQ-filter eigenlijk een win-winsituatie is.”

Onderzoek in eigen laboratorium Kircadag is erg te spreken over de samenwerking met AFPRO Filters: “Het is een fijne partij om mee samen te werken. De service is uitstekend en ze doen in een eigen laboratorium onderzoek naar de beste praktijkoplossing. Hierdoor leveren ze goed, gecertificeerd materiaal op een redelijk snelle termijn. Ik kan niet anders zeggen dat ik erg tevreden ben over onze samenwerking.”

 

Kom jij ons productie team versterken?

Laboratorium Medewerker

Iedereen heeft recht op schone lucht. Dat is onze missie bij AFPRO Filters en daar zijn wij dagelijks mee bezig in ons laboratorium te Alkmaar. Ter uitbreiding van ons team, zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandige en nauwkeurige Laboratorium Medewerker. In ons laboratorium zijn wij voortdurend bezig met productontwikkeling, productaanpassing en kwaliteitscontroles. Ter ondersteuning van deze processen zoeken wij iemand die helpt bij het testen en uitvoeren van kwaliteitscontroles van onze luchtfilters, filtermedia en mondmaskers. Ben jij secuur, zelfstandig en werk je graag gestructureerd? Dan komen wij graag met jou in contact.

Wat ga je doen:

 • Testen van luchtfilters, filtermedia en mondmaskers;
 • Controleren, analyseren en interpreteren van de testuitslagen;
 • Uitvoeren van kwaliteitscontroles en onderzoek aan de hand van verschillende instrumenten;
 • Schrijven van verslagen en rapportages;
 • Ondersteuning van andere processen (Kwaliteit, R&D);
 • Meewerken aan de orde en veiligheid van de werkomgeving alsmede de voorraadbeheersing.

Wat breng jij mee aan kwaliteiten en vereisten:

 • Jij bent een professional in jouw vakgebied en bent gewend zelfstandig te werken;
 • Opleiding MBO/HBO richting laboratium/techniek (bijvoorbeeld MTS/MLO/HLO);
 • Aantal jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met testen en kwaliteitscontrole;
 • Goede kennis van MS Office (Word en Excel);
 • Goede beheersing van zowel Nederlands als Engels in woord en geschrift;
 • Jij kan zelfstandig en secuur werken en bent praktisch en gedetailleerd ingesteld;
 • Jij bent leergierig en met jouw technisch inzicht pak je zaken snel op;
 • Je bent 3 of 4 dagen per week beschikbaar en woonachtig in de regio Alkmaar.

Wat bieden wij jou?

 • Een zelfstandige en verantwoordelijke functie in een innovatief en snelgroeiend bedrijf waar de communicatielijnen kort en open zijn;
 • Een marktconform salaris dat in lijn is met jouw ervaring en opleiding;
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen;
 • 25 vakantiedagen per jaar (o.b.v. een 40-urige werkweek).

Overtuigd en enthousiast?

Reageren op deze vacature kan via onze website: https://www.afprofilters.nl/vacatures/ Voor meer informatie over deze functie kun je ook telefonisch contact opnemen met Anne-marie Blokland, Recruitment Project Manager: 072-5675533.

Sales Director

The future needs clean air. That is our mission at AFPRO Filters. We are growing very fast and currently we are looking for an entrepreneurial, analytical and sales driven Sales Director. Our company is a world leading manufacturer and distributor of airfilters and face masks with locations in Europe, China and Australia. As a Sales Director you are responsible for countries within the AFPRO Filters Group and work closely with the International Sales Director. We offer you a job in a company that is expanding more than 20% every year.

Our culture:

 • Entrepreneurial
 • Numbers tell the tale
 • Trust

Your daily tasks and responsibilities:

 • Leading role in managing AFPRO’s offices worldwide;
 • Design a sales strategy for new business in other countries;
 • Engaging with key stakeholders;
 • Use your experience in program management;
 • Apply tactical business development skills including data usage enhancing sales;
 • Build product portfolio strategies and build company roadmaps based on market experience, future trends analysis, consolidating country inputs & future plans;
 • Own the analysis of the market, competition and customer needs in the filter market and deliver propositions to sales team by using and building market intelligence;
 • Report to and able to replace the International Sales Director.

Your expertises and skills:

 • You are a real sparring partner with an analytical and strategic mind set;
 • A Master degree in e.g. Business Administration;
 • Minimum of 5 years business development/sales/strategic marketing experience;
 • Fluent in English;
 • Cross-functional knowledge and experience working with R&D, sales, and/or customers;
 • Full time available;
 • Pragmatic, result driven and go-getter.

What we have to offer to you:

 • You will work in an international and sales driven worldwide organization with a high level of ambition;
 • You will receive an attractive remuneration package and many opportunities to remain up-to-date with the latest sector developments through training and courses;
 • An international career in a challenging environment;
 • Premium free pension;
 • 25 holidays per year;
 • Passionate and professional colleagues who are very ambitious in their work.

Are you enthusiastic about this role?

Please apply via our website: www.afprofilters.nl or Linkedin job post. For more information you may contact Anne-marie Blokland, Recruitment Project Manager: 072-5675533.

Accountmanager West-Nederland

The future needs cleain air! Daar werken wij dagelijks aan bij AFPRO Filters. Als Accountmanager West-Nederland speel jij hierin een belangrijke rol, want het draait allemaal om klanttevredenheid en het laten groeien van jouw klantgroep. Jij bent van nature een doorzetter met een oplossingsgerichte instelling. Een echte hunter die snel kan schakelen en heel klantgericht is. Je gaat voor resultaat en zet hiervoor jouw communicatieve vaardigheden en commerciële drive in. Samen met jouw collega’s van de binnendienst zorg jij ervoor dat onze ambitieuze verkoopdoelstellingen worden gerealiseerd. Wij beloven jou dat geen dag hetzelfde is!

Wat ga je doen:

 • Jij bent commercieel verantwoordelijk voor het realiseren van de verkoopdoelstellingen van jouw regio, West-Nederland;
 • Inventariseren van behoeften bij klanten en prospecten;
 • Je onderhoudt een optimale relatie met de klant en voelt feilloos aan wat de behoefte is;
 • Jij weet waar de uitdagingen liggen bij jouw klanten en weet hier op in te springen;
 • Samen met de binnendienst ga jij zoeken naar de juiste oplossing;
 • Dagelijks ben jij actief met acquisitie en relatiebeheer;
 • Jij bent ervoor verantwoordelijk dat de offertes aansluiten bij de wensen van jouw klant;
 • Jij draagt zorg voor een accurate dagrapportage en verslaglegging van jouw activiteiten en vorderingen.

Wat breng jij mee aan kwaliteiten en vereisten:

 • Woorden als Sales en Service zijn jou op het lijf geschreven en je bent een echte teamworker;
 • Een afgeronde commerciële HBO opleiding;
 • 2-5 jaar relevante werkervaring in een sales functie;
 • Je hebt ervaring en/of sterke affiniteit met techniek en/of onderhoudsprocessen. Kennis van filters is een pre;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je kan goed overweg met de Office pakketten en CRM;
 • Je bent initiatiefrijk en hebt een ondernemende instelling;
 • Je bent communicatief sterk, kunt goed anticiperen en plannen;
 • Je bent fulltime beschikbaar.

Wat bieden wij jou?

 • Een veelzijdige en de functie in een innovatief en snelgroeiend internationaal bedrijf waar de communicatielijnen kort en open zijn;
 • Je komt te werken in een no-nonsense cultuur waar klantgerichtheid, betrokken, betrouwbaar, flexibiliteit, en verantwoordelijkheid kerncompetenties zijn;
 • Je krijgt een gedegen inwerktraject;
 • Een marktconform salaris dat in lijn is met jouw ervaring en opleiding;
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen;
 • Auto van de zaak;
 • 25 vakantiedagen per jaar;
 • Volop studiemogelijkheden.
 • De mogelijkheid om te werken in een mooi team met collega’s die de drive hebben om het maximale uit zichzelf te halen.

Overtuigd en enthousiast?

Solliciteren kan via de website: www.afprofilters.com. Voor meer informatie over deze functie kun je ook telefonisch contact opnemen met Anne-marie Blokland, Recruitment Project Manager: 072-5675533.

 

Medewerker Logistiek

 

 

Heb jij zin om te werken binnen een internationaal, snelgroeiend bedrijf?

Solliciteer dan nu, als Medewerker Logistiek! 

Voor ons magazijn op industrieterrein de Boekelermeer te Alkmaar, zijn wij op zoek naar enthousiaste medewerkers Logistiek. Ben jij van maandag tot en met vrijdag op zoek naar een fulltime baan in een jong team? Lees dan snel verder!

 

 

Wie is AFPRO Filters

AFPRO Filters ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtfilters voor gebruik in onder andere ziekenhuizen, datacenters, scholen, de voedsel- en farmaceutische industrie. Deze energiezuinige producten worden wereldwijd ingezet met als doel het verbeteren van de binnen luchtkwaliteit en de bescherming tegen de schadelijke gevolgen van fijnstof op onze gezondheid. AFPRO Filters heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Finland, Polen, Zwitserland, Australië en China.

 

Wat maak je waar op een dag

 • Laden en lossen van vrachtwagens
 • Controleren van binnenkomende goederen
 • Picken van de orders uit het magazijn
 • Inpakken en verzendklaar maken van onze luchtfilters bestellingen
 • Op de juiste manier samenstellen van pallets
 • Uitvoeren van alle magazijntaken
 • Schoonhouden van je eigen werkomgeving
 • Informeren van de Assistent Logistiek Manager bij het constateren van (dreigende) afwijkingen van levertijden

 

Wat zoeken we in jou

 • Fulltime (dagploeg) beschikbaar
 • Enige werkervaring in een magazijn is een pré
 • Graag de handen uit de mouwen steekt!
 • Woonachtig in Alkmaar of directe omgeving
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

 

AFPRO Filters en collega’s

Je komt te werken in een snelgroeiend bedrijf, waar de communicatielijnen zeer kort en open zijn. Zij zijn te omschrijven als een moderne, middelgrote organisatie met een directe, no-nonsense cultuur. Klantgerichtheid, betrokken, betrouwbaar, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, innovatief en gericht op kwaliteit zijn hun kerncompetenties.

 

Overtuigd?

Solliciteren kan via hr@afprofilters.com. Graag in je motivatiebrief vermelden op welke dagen je beschikbaar bent.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR op telefoonnummer 072-5675500.

 

Medewerker Logistiek (bijbaan)

 

Heb jij zin om te werken binnen een internationaal, snelgroeiend bedrijf?
Solliciteer dan nu, als Medewerker Logistiek!

Voor ons magazijn op industrieterrein de Boekelermeer te Alkmaar, zijn wij op zoek naar enthousiaste medewerkers Logistiek. Ben jij van maandag tot en met vrijdag op zoek naar een parttime baan (avond) in een jong team? Of zoek je als student een bijbaan? Lees dan verder!

 

Wie is AFPRO Filters
AFPRO Filters ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtfilters voor gebruik in onder andere ziekenhuizen, datacenters, scholen, de voedsel- en farmaceutische industrie. Deze energiezuinige producten worden wereldwijd ingezet met als doel het verbeteren van de binnen luchtkwaliteit en de bescherming tegen de schadelijke gevolgen van fijnstof op onze gezondheid. AFPRO Filters heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Finland, Polen, Zwitserland, Australië en China.

 

Wat maak je waar op een dag
– Laden en lossen van vrachtwagens
– Controleren van binnenkomende goederen
– Picken van de orders uit het magazijn
– Inpakken en verzendklaar maken van onze luchtfilters bestellingen
– Op de juiste manier samenstellen van pallets
– Uitvoeren van alle magazijntaken
– Schoonhouden van je eigen werkomgeving
– Informeren van de Assistent Logistiek Manager bij het constateren van (dreigende) afwijkingen van levertijden

 

Wat zoeken we in jou
– Parttime (avondploeg van 16.45 tot 21.00 uur) beschikbaar
– Enige werkervaring in een magazijn is een pré
– Graag de handen uit de mouwen steekt!
– Woonachtig in Alkmaar of directe omgeving
– Goede beheersing van de Nederlandse taal

 

AFPRO Filters en collega’s
Je komt te werken in een snelgroeiend bedrijf, waar de communicatielijnen zeer kort en open zijn. Zij zijn te omschrijven als een moderne, middelgrote organisatie met een directe, no-nonsense cultuur. Klantgerichtheid, betrokken, betrouwbaar, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, innovatief en gericht op kwaliteit zijn hun kerncompetenties.

 

Overtuigd?
Solliciteren kan via hr@afprofilters.com. Graag in je motivatiebrief vermelden op welke dagen je beschikbaar bent.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de HR-afdeling op telefoonnummer 072-5675500.

 

 

Teamlead Productie Mondmaskers

Heb jij zin om te werken binnen een internationaal, snelgroeiend bedrijf?

Solliciteer dan nu, als Teamlead Productie Mondmaskers – 3-ploegendienst (fulltime)

 

Voor onze productielocatie te Alkmaar, zijn wij op zoek naar enthousiaste Teamlead Productie Mondmaskers. Ben jij flexibel inzetbaar en heb je geen bezwaar tegen ploegendiensten en het werken in weekenden? Wij zijn per direct op zoek naar jou!

Introductie

Je wordt onderdeel van een zelfsturend team in de productie van mondmaskers
Aan de slag met zeer moderne (nieuwe) productielijnen
Je maakt deel uit van een klein en hecht team

Wie is AFPRO Filters?

AFPRO Filters ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtfilters voor gebruik in onder andere ziekenhuizen, datacenters, scholen, de voedsel- en farmaceutische industrie. Deze energiezuinige producten worden wereldwijd ingezet met als doel het verbeteren van de binnen luchtkwaliteit en de bescherming tegen de schadelijke gevolgen van fijnstof op onze gezondheid. AFPRO Filters heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Finland, Polen, Zwitserland, Australië en China. Wegens de huidige globale crisis zijn wij begonnen met het produceren van mondmaskers voor de zorg in Nederland.

De functie

Als Teamlead Machine Operators ben je verantwoorden voor het toezicht houden op de productie van kwalitatieve mondmaskers. Daarnaast draai je zelf ook mee aan de lijn en ben je technisch goed onderlegd. Jij bent het aanspreekpunt voor de Machine Operators bij lastigere technische vraagstukken. Je komt met verbetervoorstellen en hebt wekelijks overleg met de Manager Productie.

Je werkt in een schone (hygiënische) omgeving met een ideaal werkklimaat. De 3-ploegendienst is verdeeld over zeven dagen per week waarvan je enkele ochtenddiensten (06:00 – 14:00) maar ook middagdiensten (14:00 – 22:00) werkt. Eens in de 3 weken ben je vrij in het weekend. In de overige 2 weken vallen je vrije dagen doordeweeks. Mogelijk met uitbreiding naar de nachtddienst (22.00-06.00).

Functie-eisen

In de functie van Temlead verwachten wij het volgende:

– Je hebt ervaring met het aansturen van Technisch personeel
– Je bent technisch zeer goed onderlegd. Dit kan zijn door ervaring en/of scholing
– Met je gedrevenheid probeer je elke dag weer de maximale output van de productielijn te behalen
– Met jouw oog voor kwaliteit weet je de machine perfect af te stellen en hiermee ruim onder de waste norm te produceren
– Je werkt zelfstandig maar weet precies wanneer je verstoringen in het proces dient op te schalen

Wat bieden we jou

– Een goed marktconform salaris

– Vakantiegeld

– Ploegen toeslag

– Zondag toeslag van 100%

– Premievrij pensioen

– Uitzicht op een vast contract

Kom jij ons productie team versterken?

AFPRO Filters en collega`s

Je komt te werken in een snelgroeiend bedrijf, waar de communicatielijnen zeer kort en open zijn.

Meer weten? Bel dan naar Sanne van Bellen via 072 – 567 55 15. hr@afprofilters.com

 

 

Machine operator

Heb jij zin om te werken binnen een internationaal, snelgroeiend bedrijf?

Solliciteer dan nu, als Machine Operator – 3-ploegendienst (fulltime)

 

Voor onze productielocatie te Alkmaar, zijn wij op zoek naar enthousiaste Machine Operators. Ben jij flexibel inzetbaar en heb je geen bezwaar tegen ploegendiensten en het werken in weekenden? Wij zijn per direct op zoek naar jou!

Introductie

Je wordt onderdeel van een zelfsturend team in de productie van mondmaskers
Aan de slag met zeer moderne (nieuwe) productielijnen
Je maakt deel uit van een klein en hecht team

Wie is AFPRO Filters?

AFPRO Filters ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtfilters voor gebruik in onder andere ziekenhuizen, datacenters, scholen, de voedsel- en farmaceutische industrie. Deze energiezuinige producten worden wereldwijd ingezet met als doel het verbeteren van de binnen luchtkwaliteit en de bescherming tegen de schadelijke gevolgen van fijnstof op onze gezondheid. AFPRO Filters heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Finland, Polen, Zwitserland, Australië en China. Wegens de huidige globale crisis zijn wij begonnen met het produceren van mondmaskers voor de zorg in Nederland.

De functie

Als Machine operator ben je verantwoordelijk voor de productie van kwalitatieve mondmaskers. Je werkt zelfstandig aan de productielijn en zorgt voor de maximale output van de machine in combinatie met de afgesproken kwaliteitseisen. Technische storingen los je zelf op. Denk hierbij aan het vervangen van kleine onderdelen en/of het vastdraaien van bouten en rollen. Bij grotere storingen schaal je deze op naar je teamlead.

Je werkt in een schone (hygiënische) omgeving met een ideaal werkklimaat. De 3-ploegendienst is verdeeld over zeven dagen per week waarvan je enkele ochtenddiensten (06:00 – 14:00) maar ook middagdiensten (14:00 – 22:00) werkt. Eens in de 3 weken ben je vrij in het weekend. In de overige 2 weken vallen je vrije dagen doordeweeks. Mogelijkheid tot uitbreiding incl. nachtdiensten. (22.00-06.00)

Functie-eisen

In de functie van Machine Operator verwachten we het volgende van je:

– Je hebt gevoel voor techniek en beschikt over enkele ervaringsjaren in een vergelijkbare functie

– Met je gedrevenheid probeer je elke dag weer de maximale output van de productielijn te behalen

– Met jouw oog voor kwaliteit weet je de machine perfect af te stellen en hiermee ruim onder de waste norm te produceren

– Je werkt zelfstandig maar weet precies wanneer je verstoringen in het proces dient op te schalen

Wat bieden we jou

– Een goed marktconform salaris

– Vakantiegeld

– Ploegen toeslag

– Zondag toeslag van 100%

– Premievrij pensioen

– Uitzicht op een vast contract

Kom jij ons productie team versterken?

AFPRO Filters en collega`s

Je komt te werken in een snelgroeiend bedrijf, waar de communicatielijnen zeer kort en open zijn.

Meer weten? Bel dan naar Sanne van Bellen via 072 – 567 55 15. hr@afprofilters.com

 

 

 

Inpakker

 

Heb jij zin om te werken binnen een internationaal, snelgroeiend bedrijf? En wil jij de zorg in Nederland een goed hart toedragen?

Solliciteer dan nu, als Inpakker Mondmaskers

Voor ons magazijn op industrieterrein de Berenkoog te Alkmaar, zijn wij op zoek naar enthousiaste medewerkers. Ben jij op zoek naar een fulltime baan in een leuk team? Ook parttime mogelijk. Ploegen zijn voor jou geen probleem!

Wie is AFPRO Filters

AFPRO Filters ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtfilters voor gebruik in onder andere ziekenhuizen, datacenters, scholen, de voedsel- en farmaceutische industrie. Deze energiezuinige producten worden wereldwijd ingezet met als doel het verbeteren van de binnen luchtkwaliteit en de bescherming tegen de schadelijke gevolgen van fijnstof op onze gezondheid. AFPRO Filters heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Finland, Polen, Zwitserland, Australië en China. Wegens de huidige globale crisis zijn wij begonnen met het produceren van mondmaskers voor de zorg in Nederland.

Wat doe jij?

 • Inpakken van de mondmaskers die vers van de band
 • kwaliteitscontrole van de maskers
 • Verzendklaar maken van de mondmaskers

Wat vragen wij?

 • Je bent enthousiast en een harde werker
 • Je hebt geen bezwaar tegen ploegendiensten en weekenden. (06.00-14.00 14.00-22.00)

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris
 • Vakantiegeld
 • Ploegentoeslag oplopend tot 100% extra
 • Een superleuk team
 • Premievrij pensioen

Kom jij ons productie team versterken?

Enthousiast? Solliciteer dan direct! Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Sanne van Bellen via 072-5675515 of hr@afprofilters.com

 

 

 

Account manager Switzerland

A clear future starts with clean air. That is our mission at AFPRO Filters. Since our beginnings in 1979, we have secured a leading role in the international air filtration market and every day, our team work together, to reach the best air filter solution for our customers, in order to build a better future.

Our company is a world leading manufacturer and distributor of air filters and face masks with branches in several countries in Europe, China and Australia. We have strong positions in rapidly growing markets like Finland, Denmark and Switzerland. As a leading and growing company, we are currently looking for our new Account Manager in Switzerland.

Our culture/DNA :

 • Entrepreneurial
 • Can do mentality
 • Open communication
 • Numbers tell the tale
 • Trust and reflection
 • Focus on personal development
 • International mindset

As Account Manager your focus will be to develop and enhance the potential of this auspicious country which has already loyal customers and a turnover of 750 000 CHF, and which is present among several fields of activity : Industry/Agro/Pharma/Painting booth/Health establishment/OEM.

First, you will participate to an introduction program to discover and learn about our company, culture, products and services. Then, we are welcoming you in the world of clean air solutions. We expect you, in cooperation with your peers, to investigate potential sales opportunities.

Do you enjoy working with ambitious people ? Share your ideas ?
Are you a sales driven and a result oriented with an entrepreneurial mindset ? A real hunter ?

Your daily tasks and responsibilities :

 • Develop the turnover of the French aera in Switzerland,
 • Ensure field presence with a target of 4-day meetings,
 • Build loyalty with our current customers,
 • Managing of major accounts,
 • Identify and follow up leads,
 • Analyze of the needs and development of technical proposals in partnership with R&D or other relevant Group departments,
 • Managing the tenders,
 • Negotiate and close offers
 • Managing customer satisfaction,
 • Keeping a technological and competitive watch,
 • Participating in trade shows related to the company’s sector of activity.

 

Your profile, expertise and skills :

 • Enjoy a fast-paced sales environment and you have strong commercial and negotiating skills,
 • Positive and energetic attitude and you always strive to win the deal,
 • A first significant experience in the sale of technical solutions, ideally in the sector of air treatment, heating, ventilation, or air conditioning (HVAC),
 • Knowledge of local regulations (standards etc.),
 • A first experience in B to B,
 • A BTS, School of Engineering, Master’s degree in Business or equivalent,
 • Good command in English. Another language as German would be an asset,
 • Good knowledge of IT tools (Microsoft, Excel, internal CRM),
 • Organizational and planning skills,
 • A desire to join our project and do your best.

 

What we have to offer to you :

 • You will work in a worldwide and sales driven company with a high level of ambition and drive,
 • Attention for you as a person and space for your ideas,
 • You will receive an attractive remuneration package and many opportunities to remain up-to-date with the latest sector developments through training and courses,
 • Premium free pension,
 • Passionate and professional colleagues who are very ambitious in their work.

 

Ready to build this future together ?

 

Gestionnaire de Comptes Clients/Débiteurs

Chez AFPRO Filters in Alkmaar (Hollande), nous recherchons un(e) gestionnaire de comptes clients/débiteurs expérimenté(e) pour nos clients français/belges. Vous avez de l’expérience en comptabilité (débiteur)?  Vous parlez couramment le français et vous aimez gérer les relations avec nos clients? Alors vous êtes le candidat idéal pour ce poste. Vous ferez partie d’une équipe dynamique et travaillerez depuis notre bureau à Alkmaar.

Vos tâches et responsabilités quotidiennes :

 • Assurer le suivi et la résolution des problèmes de paiement en attente;
 • Communiquer quotidiennement avec nos clients français;
 • Résoudre les problèmes de facturation et répondre aux questions sur les factures des clients;
 • Préparer et contribuer à divers rapports relatifs aux comptes débiteurs;
 • Assurer la vérification de crédit et des commandes bloquées;
 • Développer et maintenir des relations solides avec diverses parties prenantes à tous les niveaux de l’entreprise;
 • Participer à divers projets ad hoc visant à améliorer le processus de gestion des commandes.

Vos expertises et qualifications :

 • Vous êtes un communicant avenant et convaincant qui prend des initiatives;
 • Vous avez un diplôme d’études intermédiaires ou supérieures;
 • Vous avez 3 à 5 ans d’expérience avérée en tant que gestionnaire de comptes clients/contrôleur de crédit ou dans un poste financier similaire;
 • Vous parlez couramment le Français et de préférence l’Anglais;
 • Vous avez de l’expérience avec des logiciels de gestion de crédit ;
 • Vous avez une expérience au sein d’un centre de services financiers partagés (Financial Shared Service Centre) est préférable;
 • Vous avez des compétences solides en comptabilité et en Excel;
 • Vous êtes proactif;
 • Vous avez des compétences en matière d’organisation et de gestion des priorités;
 • Vous êtes disponible pour un poste à temps plein.

Ce que nous avons à vous offrir :

 • Vous travaillerez dans une organisation internationale, axée sur les ventes et dotée d’un haut niveau d’ambition;
 • Vous bénéficierez d’une rémunération attractive et de nombreuses possibilités de suivre des formations;
 • Compensation intégrale de l’employeur pour la cotisation de retraite (premium free pension);
 • 25 jours de congés par an;
 • Faire partie d’une équipe international avec des collègues passionnés par leur métier.

Vous êtes intéressé par ce poste ?

Veuillez envoyer votre CV à a.blokland@afprofilters.com. Si vous souhaitez obtenir plus d’informations sur ce poste, vous pouvez contacter Anne-marie Blokland, Responsable du recrutement : 072-5675533.

Download onze Cleanroom processes Whitepaper

Case study bedrijf Rai Amsterdam

RAI investeert in optimale beleving van bezoekers

Jaarlijks worden er in RAI Amsterdam meer dan 500 events georganiseerd, variërend van internationale congressen en grote (vak) beurzen tot theatervoorstellingen en dance events. In 2017 schreef de RAI een tender voor luchtfilters, om de luchtkwaliteit te optimaliseren aan de hand van de nieuwe ISO16890-norm voor luchtfiltering. AFPRO won de tender en heeft de hele RAI voorzien van nieuwe luchtfilters.

Christian Sueters is Technical Property Manager bij de RAI. Hij vertelt: “Jaarlijks ontvangen we als RAI ruim anderhalf miljoen bezoekers van over de hele wereld. Al die mensen zijn een dag of soms meerdere dagen bij ons te gast. Wij zijn er om hen een leuke dag of zakelijk succesvol event te bezorgen. Maar een prettig verblijf begint bij een goede luchtkwaliteit. Voor mij is dat een basisvoorwaarde.’’

ISO 16890 maakt duidelijk wat je van een filter kunt verwachten

Sueters: ‘’Eigenlijk ben ik heel blij met de nieuwe ISO-norm. Deze norm geeft heel specifiek aan, aan welke eigenschappen een luchtfilter moet voldoen. Dat was voorheen veel lastiger. Ik weet uit ervaring dat er veel verschil tussen het ene en het andere F7- luchtfilter kan zitten. De nieuwe norm helpt mij het kaf van het koren te scheiden en geeft mij de garantie dat er voldoende fijnstof en andere schadelijke stoffen worden gefilterd.”

“Met de nieuwe ISO-norm in de hand, besloot ik een nieuwe tender uit te schrijven om de huidige kwaliteit van onze luchtfilters te vernieuwen/optimaliseren. Natuurlijk was de prijs daarbij belangrijk, maar ook kwaliteit, logistiek en heldere communicatie waren belangrijke eisen.

Klantgerichte gesprekspartner

Het RAI-terrein is maar liefst 23 voetbalvelden groot en heeft een verhuurbare vloeroppervlak van 112.000 m2. Om het binnenklimaat in het gehele complex te beheren, worden meer dan 1.000 zakkenfilters gebruikt, verdeeld over een 200-tal luchtbehandelingskasten. Dat maakt de Amsterdamse eventlocatie tot een interessant object voor AFPRO.

“De communicatie met AFPRO was vanaf het begin netjes en erg klantgericht. AFPRO Filters stelde zich op als een prettige gesprekspartner, die zich inzet op langdurige samenwerking. De informatievoorziening is volledig en duidelijk. Deze professionele manier van communiceren gaf mij het vertrouwen dat zij ook de leveringen op orde hebben”, aldus Sueters.

AFPRO Filters maakt complexe informatie begrijpelijk

Sueters vervolgt: “Het is fijn dat ik tijdens een presentatie in het lab van AFPRO Filters kant-en-klare informatie heb ontvangen. Door de duidelijke uitleg over de diverse mogelijkheden, kon ik echt beslissen wat voor de RAI het beste zou zijn.” Maurice Gijzen, senior account manager: “Luchtfiltering is een vrij complexe materie. Ik vind het belangrijk dit helder uit te leggen zodat een klant de juiste keuze kan maken. Ook op onze website leggen we voor iedere industrie duidelijk uit welk type luchtfilter geschikt is. Uiteindelijk hebben we in overleg gekozen voor het ePM1 luchtfilter met ISO16890-certificering.”

Hoge kwaliteit, korte levertijd

Inmiddels zijn de betreffende luchtfilters geleverd en geplaatst. Sueters: “Dat is uitstekend verlopen en we zijn zeer tevreden. De filters werden in acht werkdagen geleverd, wat uitzonderlijk is voor een order van deze omvang. Ook aan kleine zaken is gedacht. Zo worden de luchtfilters aangeleverd op pallets, gegroepeerd in combinaties per luchtbehandelingskast. Dit maakt vervangingswerkzaamheden veel efficiënter dan wanneer de filters geleverd worden per soort. In dat geval moeten we telkens verschillende pallets openbreken om de juiste filtercombinatie samen te stellen. Dat is nu niet nodig. De duidelijke labeling geeft me bovendien een goed overzicht van mijn voorraad.”

Tenslotte is Sueters over de prijs-kwaliteitverhouding zeer te spreken. De luchtfilters zijn misschien een fractie prijziger dan wat ik gewend was, maar AFPRO belooft filters met een langere levensduur en hogere kwaliteit. Vooralsnog bewijzen de filters dagelijks hun gelijk en komen we onder de streep voordeliger uit. En dat spreekt elke gebouwbeheerder aan..”

 

Psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist reduceert ventilatie-energie met 40%

Het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist werd opgericht in 1864 en maakt deel uit van de Organisatie Broeders van Liefde, een organisatie die meer dan 50 scholen voor gewoon en buitengewoon lager en secundair onderwijs, 12 psychiatrische ziekenhuizen en 15 orthopedagogische centra beheert.

Sint-Jan-Baptist is gelegen in het Belgische Zelzate en biedt gespecialiseerde behandeling en begeleiding op het gebied van verslavingszorg, forensische zorg en ouderenpsychiatrie. Het psychiatrisch ziekenhuis beschikt over 219 bedden en het psychiatrisch verzorgingstehuis telt 196 bedden. In het centrum zijn 560 medewerkers en 70 vrijwilligers werkzaam.

Testopstelling

“Onze samenwerking met AFPRO Filters gaat al jaren terug,” vertelt Frederic Lemey, diensthoofd technische dienst bij Sint-Jan-Baptist. “Toen onze accountmanager Tom Cloostermans ons zo’n twee jaar geleden vertelde over de voordelen van HPQ-filters ten opzichte van de zakkenfilters die we gebruikten, duurde het dan ook niet lang voordat er een testopstelling werd geplaatst.”

Lagere drukval

“Zo’n HPQ-filter heeft een veel lagere drukval dan de traditionele zakkenfilters,” licht Tom zijn advies toe. “Door die lagere drukval neemt het energieverbruik af, terwijl de standtijd juist toeneemt. Zo bespaar je dus op je energiekosten en op je onderhoudskosten. Bovendien hebben de geadviseerde HPQ-filters een significant hogere afvang als het om schadelijke PM1-fijnstofdeeltjes gaat. Een overstap naar deze filters resulteert daarmee in een betere luchtkwaliteit.”

40% bewezen energiebesparing

Frederic Lemey selecteerde twee identieke ventilatiegroepen en rustte de ene groep uit met de nieuwe filters (compactfilter HPQ85 ePM1 55%) en plaatste in de andere groep de oude filters (zakkenfilter LSB80 ePM2.5 70%). “We hebben gedurende 400 dagen het energieverbruik gemeten en de uitkomst was meer dan overtuigend,” aldus het diensthoofd. “In deze specifieke setting realiseerden we met het HPQ-filter een besparing van 40% ten opzichte van de ventilatiegroep met de zakkenfilters.”

Langere standtijd

“Het ging hier om frequentiegestuurde ventilatie, dus ik durf het resultaat niet 1-op- 1 door te trekken naar andere situaties,” vervolgt Frederic Lemey, “maar dat de HPQ-filters een stuk zuiniger zijn dan de zakkenfilters is evident. Daarnaast gaan ze ook nog eens langer mee, waardoor we ze minder vaak hoeven te vervangen en dus minder geld en tijd kwijt zijn aan onderhoud. Naar
aanleiding van deze resultaten hebben we besloten om al onze 68 ventilatiegroepen in te richten met de HPQ-filters.”

Betere luchtkwaliteit

Psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist bevindt zich hemelsbreed op nog geen 10 kilometer afstand van de North Sea Port. Deze fusiehaven van Gent en Terneuzen stoot op jaarbasis meer CO2 en fijnstof uit dan de haven van Antwerpen. “Reden te meer om voor betere filters te kiezen,” zegt Tom Cloostermans. “Een prettig binnenklimaat zorgt ervoor dat mensen zich meer op hun gemak voelen. Schone, zuivere binnenlucht is niet alleen van belang voor patiënten en bewoners, maar ook voor bezoekers, medewerkers en vrijwilligers.” “Bij Psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist staat kwaliteitsvolle en patiëntveilige zorg voorop,” vult Frederic Lemey aan. “Een gezond en comfortabel binnenklimaat levert daar een belangrijke bijdrage aan!”

Accountmanager Export

Heb jij de drive om het maximale uit jezelf te halen binnen een internationaal, snelgroeiend bedrijf?

Solliciteer dan nu, als Accountmanager Export!

Zet jij de klant graag op nummer 1? Ben jij commercieel ingesteld en wil jij jezelf graag ontwikkelen? Wij bieden een salaris tussen de € 2.500,- en € 3.000,- en 25 vakantiedagen. Interesse? Lees dan snel verder!

 

Wat is AFPRO Filters

Afpro Filters ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtfilters voor gebruik in onder andere ziekenhuizen, datacenters, scholen, de voedsel- en farmaceutische industrie. Onze energiezuinige producten worden wereldwijd ingezet met als doel het verbeteren van de binnen luchtkwaliteit en de bescherming tegen de schadelijke gevolgen van fijnstof op onze gezondheid. Afpro Filters heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Finland, Polen, Zwitserland, Australië en China.

 

Wat je anderen vertelt dat je doet

Dagelijks werk jij mee aan het realiseren van een optimaal resultaat. Het doel van jouw functie is het ontwikkelen van nieuwe exportmarkten en daaruit voortvloeiend de juiste acties uiteenzetten. Dat houdt voornamelijk in dat jij je bezig houdt met vragen en verzoeken van bestaand en nieuwe klanten, het opvolgen van lead en/of offertes, het benaderen van nieuwe klanten, het registreren van ontwikkelingen.

Uiteraard begin je met een gedegen inwerktraject en krijg jij een interne opleiding op het gebied van filtertechniek waarna jij gaat meebouwen aan de groei van onze internationale sales en je wereldwijd contact onderhoud met nieuwe en bestaande klantrelaties.

Je werkt nauw samen met onze Export Manager en zal hier dan ook aan rapporteren. Om succesvol te zijn in deze functie ben jij commercieel onderlegd, en zijn klanttevredenheid en service jou op het lijf geschreven. Daarnaast heb je een proactieve instelling, kun je goed overzicht houden en ben jij een echte doorzetter.

 

Wat vragen wij?

 • Sales is jou op het lijf geschreven, een nieuwe klant binnenhalen geeft jou een echte kick;
 • Bij voorkeur 3 jaar relevante werkervaring in internationale sales;
 • Gereisd en al wat van de wereld gezien is een pré;
 • HBO of WO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting bedrijfskunde of commercieel;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, een 3e taal is een absolute pré;
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Alkmaar;
 • Kennis van office pakketten;
 • Fulltime beschikbaar en een grenzeloze ambitie;

Wat bieden wij?

 • Salaris tussen de € 2.500,- en € 3.000,- bruto per maand in lijn met jouw ervaring en opleiding;
 • Een uitdagende en veelzijdige baan in een groeiend, internationaal bedrijf;
 • Volop studiemogelijkheden;
 • Een enthousiast en ambitieus team;
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen;
 • 25 vakantiedagen per jaar;
 • De mogelijkheid om te werken in een mooi team met collega’s die de drive hebben om het maximale uit zichzelf te halen.

 

AFPRO Filters en collega’s

Je komt te werken in een snelgroeiend bedrijf, waar de communicatielijnen zeer kort en open zijn. Wij zijn te omschrijven als een moderne, middelgrote organisatie met een directe, no-nonsense cultuur. Klantgerichtheid, betrokken, betrouwbaar, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, innovatief en gericht op kwaliteit zijn onze kerncompetenties.

Overtuigd?

Solliciteer dan snel en maak ons blij met jouw enthousiasme voor de functie assistent exportmanager, met je motivatie en CV naar de afdeling HR via hr@afprofilters.com

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sanne van Bellen via 0725675515 of check onze website www.afprofilters.com

 

Productie in Nederland van miljoenen medische mond- en neusmaskers voor zorgmedewerkers gestart

Koningin Máxima bezoekt AFPRO Filters voor productie van medische mondmaskers

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 12 mei een werkbezoek gebracht aan AFPRO Filters in Alkmaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige producten voor luchtfiltratie. Vanwege het coronavirus COVID-19 hebben AFPRO Filters, Koninklijke Auping en Koninklijke DSM medio april een consortium opgericht. Het doel is om wekelijks circa één miljoen medische mondmaskers met FFP2 classificatie te produceren voor professionals in de gezondheidszorg. De eerste maskers werden op 28 april aangeboden aan minister Van Rijn.

Koningin Máxima begon haar werkbezoek met een rondleiding door de productiefaciliteit. Daar kreeg zij uitleg over de grondstoffen voor de mondmaskers, de speciale machines die zijn aangeschaft voor de productie en de kwaliteitstest. Vanwege haar reguliere activiteiten heeft AFPRO een eigen onderzoekslaboratorium. Daarnaast is TNO nauw betrokken bij de kwaliteitscontrole. Auping produceert sinds medio april handmatig en hoopt deze week de machinale productie op te kunnen pakken.  De wekelijkse productie van het consortium voorziet in ca. 25% van de huidige behoefte.

Na de rondleiding had Koningin Máxima twee rondetafelgesprekken. Het eerste gesprek ging over de productie- en het kwaliteitsproces. Dit vond plaats met vertegenwoordigers van het consortium die hun krachten hebben gebundeld: AFPRO vanwege de kennis van luchtfiltersystemen, Auping vanwege de productiecapaciteit en ervaring met het confectioneren van stoffen en materialen in verschillende lagen, DSM vanwege de specialistische materialenkennis, het wereldwijde netwerk en de algehele coördinatie van het consortium. Ook TNO nam deel aan het gesprek.

Bij het tweede gesprek vertelde de vertegenwoordiging van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) over haar rol in de gezamenlijke inkoop van onder meer medische mondmaskers en de distributie. Het LCH valt onder de regie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) speelt een rol in het stimuleren van de productie en inkoop van medische hulpmiddelen. Een vertegenwoordiger van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar ging in op het gebruik van de medische mondmaskers door zorgprofessionals en het aanschafproces van beschermingsmiddelen.

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

 

Consortium helpt Nederlandse overheid met productie van medische mondmaskers

Nederlandse luchtfilterfabrikant gaat massaal mondkapjes in Alkmaar produceren

Alkmaar 8 april 2020 – Om het tekort aan mondkapjes op te lossen gaat de Nederlandse luchtfilterfabrikant AFPRO filters uit Alkmaar in opdracht van de overheid massaal mondmaskers produceren op eigen bodem. Het gaat in eerste instantie om 1 miljoen mondkapjes per week, ook wel FFP2-mondmaskers genoemd. Op dit moment is er een dringend tekort aan beschermende middelen voor personeel in de zorg en andere risicovolle beroepgroepen. De productie die zo snel mogelijk wordt opgestart, moet het tekort helpen oplossen. De overheid is verantwoordelijk voor de distributie en verdeling van de geproduceerde FFP2-mondmaskers.

Het Alkmaarse bedrijf dat onder meer 3 fabrieken in China heeft, was tijdens de uitbraak van het virus in de provincie Wuhan al nauw betrokken bij het leveren aan en plaatsen van luchtfilters in twee noodziekenhuizen in Wuhan. Toen het virus Europa bereikte, groeide ook hier de vraag naar geavanceerde luchtfilters. Zo plaatste AFPRO al specifieke luchtfilterinstallaties bij noodhospitalen in het buitenland.

Machine naar Nederland
Twee weken geleden werd de roep om beschermende middelen zoals mondkapjes steeds dringender. Het tekort belemmert meer en meer het werk van verzorgend – en medisch personeel. Daarop besloot de directie van AFPRO om in Nederland FFP2-mondmaskers te produceren. Op die manier kunnen deze mondmaskers volgens Nederlandse standaarden op eigen bodem worden gemaakt en snel worden geleverd. Het gaat in eerste instantie om de productie van 1 miljoen mondmaskers per week. Het is de bedoeling om de productie verder op te schalen.

Joost Verlaan, vice-president van AFPRO Filters: “Overal hoor je dat we dit virus alleen kunnen overwinnen als we het samen doen. Dat betekent, doen wat je kan. Voor iedereen geldt: blijf thuis en houdt afstand. Voor ons betekent het ook: produceer en lever! We zijn blij dat we de overheid en de medische hulpdiensten hiermee kunnen ondersteunen.”

Getest door overheid
De geproduceerde mondmaskers worden eerst in overleg met en in opdracht van de Nederlandse overheid, getest door het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft en zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor personeel in de zorg.

Contact

AFPRO Filters tijdens coronacrisis

Maart 2020. Van het ene op het andere moment veranderde alles. Een virus dat ver weg leek, kwam in razend tempo op ons af en ineens zitten duizenden mensen thuis en kunnen we niet veel meer doen dan afwachten en ons houden aan de regels van het RIVM. Voor veel mensen, en zeker ook voor ondernemers, is het een situatie waar niemand echt op voorbereid was en die veel ongerustheid en onzekerheid veroorzaakt.

Toen het virus in China uitbrak begin januari, heeft de overheid van Wuhan razendsnel beslissingen moeten nemen. Een daarvan was om zo snel mogelijk te starten met de bouw van twee noodziekenhuizen. AFPRO Filters, die een fabriek heeft staan nabij het getroffen gebied, is direct in actie gekomen en heeft de ziekenhuizen voorzien van filters die de lucht binnen vrijhoudt van bacteriën en virusdeeltjes. Hierdoor zijn patiënten en personeel goed beschermd. Meer hierover kunt u lezen in dit bericht. Inmiddels is in China het virus op zijn retour. Een hoopvol bericht voor de landen die nog middenin de coronacrisis zitten.

Door de toenemende vraag naar luchtfilters, onder andere door diverse ziekenhuizen, hebben wij onze productie vrijwel verdubbeld. Daarnaast hebben wij nog ruim voldoende voorraad. Ook onze distributie en transport is volledig operationeel. Als u vragen hebt over luchtkwaliteit en filtering, kunt contact met ons opnemen per mail of telefoon. Onze medewerkers kunnen u snel en volledig informeren over de werking en installatie van de filters.

Wij zijn vol vertrouwen dat, met de juiste maatregelen en het naleven van de richtlijnen van de deskundigen, ook Europa en de rest van de wereld, veilig en sterk uit deze crisis zal komen. Onze filters zijn slechts een kleine schakel in de bestrijding van het virus maar desalniettemin staan wij volledig voor u klaar.

Contact

Nederlands bedrijf levert met spoed filters aan nieuw ziekenhuis Wuhan.

Het in China uitgebroken Corona-virus lijkt in steeds meer landen de kop op te steken. Nu ook in Europa de eerste gevallen zijn opgedoken, doen hulpverleners wereldwijd er alles aan om het virus een halt toe te roepen. Het Nederlandse bedrijf AFPRO Filters uit Alkmaar heeft een fabriek in China en biedt een helpende hand.

 Het virus eist dagelijks nieuwe slachtoffers en verspreidt zich snel. Elke dag worden er tientallen nieuwe gevallen gemeld. In de miljoenenstad Wuhan is men direct begonnen met de razendsnelle bouw van een nieuw ziekenhuis waar maximaal 1000 patiënten behandeld kunnen worden. Er worden artsen en verpleegkundigen uit de hele omgeving ingezet om het nieuwe ziekenhuis te bemannen.

AFPRO Filters maakt al ruim 40 jaar luchtfilters. Dit doen zij onder meer in hun fabriek in China. De filters zijn inmiddels dusdanig ver ontwikkeld dat ze in staat zijn om zelfs het kleinste deeltje vervuilde lucht te filteren en schone lucht te verdelen. Ze worden dan ook vaak gebruikt in operatiekamers en in de pharmaceutische industrie.

Joost Verlaan, directeur van AFPRO Filters: “Toen duidelijk werd dat in Wuhan binnen 10 dagen een nieuw ziekenhuis uit de grond gestampt moest worden, hebben wij direct besloten om te helpen. Vanwege het Chinees Nieuwjaar waren veel werknemers met verlof, maar wij hebben een oproep gedaan om dat verlof op te schorten en aan het werk te gaan. Hieraan is massaal gehoor gegeven.”

Door de snelle actie van AFPRO en de betrokkenheid van hun medewerkers kunnen de high performance filters binnen enkele dagen geleverd worden. Het nieuwe ziekenhuis zal hiermee de kans op besmetting van bezoekers en medewerkers tot een minimum kunnen beperken en tevens de kans op herstel van mensen met klachten vergroten.

Case study bedrijf Strukton Worksphere

Energiereductie en bescherming tegen fijnstof. Kantoorpand‘s-Hertogenbosch

Strukton Worksphere is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van verschillende kantoorpanden in Nederland. Charly Nelemans, consultant bij Strukton Worksphere: “Als kennisgevend bedrijf investeren we sterk in energiebesparende maatregelen om zo gebouwen verder te verduurzamen. Dit verbetert de energieprestatie van het pand met als gevolg lagere servicekosten voor onze huurders. Centraal hierin staat duurzaam ondernemen.”

Duurzaam ondernemen is een continu proces

Een van de panden die Strukton Worksphere in beheer heeft, is gelegen aan het Willemsplein in het drukke centrum van ’s-Hertogenbosch.
Nelemans: “Dit gebouw bestaat uit verschillende bouwdelen. Vier van deze bouwdelen worden momenteel gebruikt door een grote energieleverancier. Het laatste deel hebben we geheel gerenoveerd en is geschikt gemaakt voor verhuur aan verschillende kleinere organisaties. We doen er uiteraard alles aan om het hele gebouw zo klimaatneutraal mogelijk te maken. Het pand heeft inmiddels energielabel A en is uitgerust met een warmtekoude-installatie, zonnepanelen en waar mogelijk led-verlichting. Verduurzamen is voor ons echter een proces waarin we continu zoeken naar verbeteringen.”

In opdracht van de vastgoedbeheerder verzorgt Strukton Worksphere het onderhoud aan de gebouwgebonden technische installaties. In totaal zijn er zo’n 2.200 mensen werkzaam in het pand, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en in het weekend. Nelemans: “Voor de mensen in het gebouw is een prettige werkomgeving van groot belang. Een groot aantal luchtbehandelingkasten in de technische ruimtes zorgen 24 uur per dag voor een zo optimaal mogelijk binnenklimaat. De gegevens die het beheerplatform Pulse van Strukton Worksphere genereert, wordt gebruikt om gericht te sturen
op comfort, energieverbruik en om grip te krijgen op onderhouds- en vervangingsvraagstukken. Het gebouw telt ruim 32.000 m2 werkvloer.Om het binnenklimaat op peil te houden verversen we per uur 170.000 m3 lucht. Je kunt je voorstellen dat dit aardig wat energie (Kwh) verbruikt. Door een periodiek vergelijk van gegevens kan de luchtbehandeling effi ciënter worden ingeregeld en dit levert dus meteen een besparing op. Daarom heb ik contact gezocht met AFPRO Filters om te kijken of er met de techniek van vandaag de dag verdereverbeteringen mogelijk zijn.”

AFPRO filters zorgt voor sterke energiereductie

Dirk van Elderen, accountmanager bij AFPRO Filters onderzocht de mogelijkheden om het energieverbruik te reduceren: “Dat een luchtbehandelingskast veel energie verbruikt, komt voornamelijk door de weerstand van het luchtfi lter. De motor moet harder draaien om de gewenste hoeveelheid lucht door het filter te persen. In de afgelopen jaren hebben we luchtfilters ontwikkeld met een veel lagere aanvangsweerstand. Hierdoor worden de installaties zuiniger, zonder dat er aan de luchtbehandelingskast zelf aanpassingen nodig zijn. Enkel het vervangen van het luchtfilter is voldoende. Ik heb de oude filters vergeleken met onze nieuwe ePM1 / HQ85-fi lters. Uit mijn berekeningen blijkt dat het vervangen van de filters resulteert in een behoorlijke energiebesparing.”

Extra bescherming tegen fijnstof

Van Elderen: “Een ander sterk punt van ons HQ85-luchtfi lter is het vermogen om zelfs het kleinste deeltje fi jnstof uit de lucht te fi lteren. Fijnstof is een van de gevaarlijkste vormen van luchtverontreiniging; het is niet direct merkbaar terwijl de gevolgen zeer ernstig kunnen zijn. In sommige stedelijke gebieden is de concentratie van fijnstof zelfs hoger dan wettelijk is toegestaan. Fijnstof zorgt voor klachten van vermoeidheid, verminderde concentratie en hoofdpijn tot aan zeer ernstige klachten aan de luchtwegen bij een langdurige blootstelling. Ons ISO16890-gecertifi ceerde ePM1-luchtfi lter haalt de kleinste stofdeeltjes uit de lucht en biedt zo een maximale bescherming.”
Nelemans: “De oude luchtfi lters voldeden prima aan de richtlijnen,  maar als we iets extra’s kunnen bijdragen aan de gezondheid van de
mensen die in ons pand werken, dan hoeven we daar niet lang over na te denken.”

Nelemans is enthousiast over de werkwijze van AFPRO: “Dirk van Elderen heeft in een presentatie duidelijk laten zien welke verbeteringen er mogelijk zijn. Over de vervanging van de oude luchtfilters door de AFPRO ePM1 / HQ85-fi lters hebben we niet lang hoeven nadenken. Het past precies in onze doelstelling van duurzaam ondernemen en goed werkgeverschap. De filters zorgen voor een sterke energie- en kostenreductie, maar zeker zo belangrijk is een uitstekend binnenklimaat voor onze huurders. Mensen zijn vaak minimaal acht uur per dag aanwezig in ons gebouw. We dragen zo bij aan de gezondheid van deze mensen.”

Case study brandweer

Nieuwste PM1 luchtfilters  dragen bij aan gezondere werkomgeving brandweerlieden

In Nederland zijn ruim 28.000 brandweerlieden actief, verdeeld over 25 brandweerregio’s. Eén van deze regio’s is Amsterdam-Amstelland, bestaande uit 24 brandweerlocaties met 1100 mensen in dienst waarvan ruim 450 beroepsbrandweermensen. De regio bestaat uit zes gemeenten: Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer. Amsterdam-Amstelland en telt één miljoen inwoners en heeft daarnaast jaarlijks te maken met twee miljoen toeristen.

Blootstelling aan gevaarlijke stoffen

Brandweerlieden worden tijdens hun werk vaak blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Zo kunnen zij in aanraking komen met rook en andere gassen. Uiteraard zijn de brandweerlieden hiervoor maximaal beschermd. Een groot deel van de dag spenderen zij echter in en rond de kazerne. Deze zijn uit oogpunt van bereikbaarheid vaak gelegen aan drukke toegangswegen. Uit metingen van A. de Jong Installatietechniek blijkt dat door het vele verkeer er in de omgeving de lucht meer fijnstof bevat dan gewenst.

Goed binnenklimaat belangrijk voor Brandweer Amsterdam-Amstelland

Net als iedere werkgever voelt de Brandweer Amsterdam-Amstelland zich verantwoordelijk voor het welzijn van haar medewerkers. Dat geldt op locatie, maar natuurlijk ook binnen de kazerne. Het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland heeft daarom besloten de luchtbehandelingskasten van alle locaties te voorzien van de nieuwste PM1-luchtfilters. Deze filteren de kleinste vuildeeltjes uit de lucht. Bram Tromp, coördinator vastgoed & bouwkundig projectleider bij Brandweer Amsterdam-Amstelland: “De gemeten waardes aan fijnstof zijn allen binnen de wettelijke norm, maar we willen het binnenklimaat naar een hoger niveau tillen. We hebben geen invloed op de buitenlucht, maar wel op de luchtkwaliteit binnen de kazerne. Onze mannen zijn hier vele uren per dag. We dragen zo bij aan een betere gezondheid.”

Betere bescherming tegen fijnstof met PM1-filter

AFPRO Filters is als producent van luchtfilters en expert op het gebied van luchtkwaliteit continu bezig met het doorontwikkelen van haar
filters. De luchtweerstand wordt lager, waardoor de energiekosten afnemen en ook de mate van filtering neemt sterk toe. De nieuwste generatie filters verwijdert zelfs de kleinste fijnstofdeeltjes uit de lucht en voldoet uiteraard aan de nieuwe ISO-normering (ISO 16890), welke een hogere kwaliteit van luchtfilters vereist.

Energiezuinigere filters

Tromp: “Het nieuwe luchtfilter kent ook een langere standtijd, het hoeft dus minder snel vervangen te worden. Dat zorgt voor een aardige kostenreductie als je kijkt naar materiaal- en arbeidskosten. Daarnaast hebben de luchtfilters een lagere aanvangsweerstand, waardoor het energiegebruik afneemt. Opnieuw een kostenbesparing en dit is natuurlijk ook goed voor het milieu.”

De brandweer geeft desgevraagd aan erg te spreken te zijn over de samenwerking. “We kregen duidelijke en heldere uitleg over luchtfiltering, fijnstof en alles wat daarmee gepaard gaat. Deze informatie, waaronder overzichtelijke berekeningen maakte het eenvoudig om het verhaal over te dragen aan alle belanghebbende binnen onze organisatie.“ Ook de De Jong ziet vele voordelen in de huidige manier van samenwerking: “AFPRO Filters levert snel maar heeft bovenal een zeer goed product voor een goede prijs. Ze communiceren duidelijk en doen wat ze beloven.”

Case study Stena Vastgoed

Duurzaamheid, gezondheid en kostenreductie gaan prima samen

Stena Realty B.V.is een internationaal vastgoedbedrijf dat onderdeel uitmaakt van de Zweedse Stena Groep. Het vastgoedbedrijf is onder andere actief in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland de Verenigde Staten. Michiel Veldkamp, technisch manager: “Een van de aandachtspunten van Stena is het verminderen van de CO2-uitstoot en het monitoren van het binnenklimaat. Dat doen we door bij vervanging een verstandige energetische keuze te maken waardoor de energie consumptie positief wordt beïnvloed. Deze lange termijn visie is goed voor het milieu, en onze gebruikers.

Bescherming tegen gevaarlijk fijnstof

Het vastgoed van Stena bevindt zich voor het overgrote deel in de grote steden van Nederland. Volgens metingen van het RIVM is in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de concentratie fijnstof in de lucht, als gevolg van verkeer en nabijgelegen industrie hoger dan gezond is. Fijnstof bestaat uit kleine deeltjes die door de longen in de bloedbaan terechtkomen en daar ernstige ontstekingen kunnen veroorzaken. Het RIVM becijferde dat mensen die veel in aanraking komen met fijnstof ernstig ziek kunnen worden en enkele maanden korter leven.
Stena laat periodiek het binnenklimaat van haar gebouwen onderzoeken. Op advies van de installateur TotalKlima werken zij naar een manier om de luchtkwaliteit binnen de panden verder te verbeteren. Veldkamp: “Wij voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van onze huurders en doen er alles aan om een zo gezond mogelijke werkomgeving te creëren. Het binnenklimaat in de gebouwen van Stena voldoet nu al aan de normen, maar we willen hier graag een volgende verbeterslag in maken. TotalKlima attendeerde ons op een nieuw type luchtfilter. Na een presentatie hierover te hebben bijgewoond bij AFPRO was ik enthousiast. Deze luchtfilters zorgen voor een verdere verbetering in luchtkwaliteit, terwijl het energieverbruik en de kosten afnemen.”

Hoogwaardig filter op basis van nieuwe ISO-normering

Maurice Gijzen, senior accountmanager AFPRO Filters: “Ik hebdestijds Stena een PM1 85%-filter geadviseerd dat voldoet aan de nieuwe ISO16890-normering. Deze normering is veel nauwkeuriger dan de oude EN779:2012-norm. De oude norm beschrijft een filter op basis van het filtervermogen bij een gemiddeld stofdeeltje. ISO 16890 geeft het afzonderlijke filtervermogen weer bij deeltjes van verschillende afmetingen op basis van de classificatie door de World Health Organization. Het filter verwijdert maar liefst 80% van het fijnstof uit de lucht.”

Nieuw luchtfilter levert besparing op

Een bijkomend voordeel van het nieuwe filter is dat het energie en dus geld bespaart als gevolg van de lage luchtweerstand. De exacte besparing is afhankelijk van de ruimte en toepasbaarheid van de PM1 85% -filters. Heerschop: “Naast het feit dat de nieuwe filters zorgen voor een lager stroomverbruik kennen ze ook nog een langere standtijd. Waar de filters voorheen ieder jaar eens of meerdere keren vervangen werden hoeft dit nu niet meer met deze frequentie. Dit betekent een afname van de materiaal- en arbeidskosten én minder afval. Met andere woorden: nog meer besparing.”

Heerschop: “Als totaalleverancier denken wij met onze klanten mee en houden we de ontwikkelingen binnen de markt scherp in de gaten. Zo kunnen wij hen proactief adviseren. In dit geval is het een no-brainer. We zijn dan ook snel begonnen met de uitrol van de nieuwe aanzuigfilters. Deze filters hebben een PM1 85% -classificatie. Dit betekent dat 80% van het fijnstof uit de lucht wordt verwijderd. ”

“De nieuwe filters zijn ongeveer 20% duurder, maar dat verdienen we naar verwachting eenvoudig terug door de langere levensduur. Dit is dus een win-winsituatie: we dragen bij aan de gezondheid van mensen en besparen op de kosten voor luchtbehandeling”, aldus Veldkamp.

Meer voorraad beschikbaar voor u

Met ruim 6000 pallet plaatsen staan we vanaf heden voor u klaar met nog meer filters op voorraad. Met gepaste trots presenteren we u ons nieuwe magazijn welke we onlangs hebben betrokken en in gebruik genomen. Hierdoor kunnen we u nog sneller bedienen en meer filters uit voorraad leveren.
Klik hier om een afspraak te maken om ons nieuwe magazijn, ons kantoor en laboratorium te bezoeken en een persoonlijke rondleiding te krijgen.