FAQ

Q en A betreffende COVID-19

Hoe wordt het virus overgedragen?

Het virus wordt door middel van vochtdruppels, uitgezonden tijdens niezen, hoesten of praten op korte afstand van de een op de ander persoon overgedragen. Ook kunnen virusdeeltjes worden overgedragen door contact met een oppervlak. Om elk risico op infectie en verspreiding van het coronavirus (covid-19) te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de handen te wassen met zeep of desinfecterende gel en een afstand van ten minste 1,5 meter met andere mensen te houden.

Hoe lang kan het virus buiten het menselijk lichaam actief blijven?

Binnenshuis kan het virus een paar uur actief in de binnenlucht blijven hangen. Onder normale omstandigheden kan het daarnaast tot enkele dagen overleven op oppervlakken in de omgeving

Kunnen HEPA-filters in elke luchtbehandelingsinstallatie worden geplaatst?

Algemene ventilatiesystemen zijn niet ontworpen om absolute filters zoals HEPA-filters te installeren. Wij raden u aan ePM1-efficiënte luchtfilters te installeren die de hoogst mogelijke filtratie-efficiëntie bieden. Deze filters garanderen een minimum van 50% bescherming tegen ePM1-deeltjes.

Zodra het virus in het filters is gevangen, kan het dan weer worden vrijgegeven in de luchtstroom?

Zodra het virus is gevangen, hecht het zich aan de vezels van het luchtfilter. Dit noemen we het effect van verstrooiingsmechanismen. Deze deeltjes komen niet opnieuw in de luchtstroom terecht. Het virus kan op oppervlakken voor enkele uren tot enkele dagen in leven blijven maar uiteindelijk sterft het op het filteroppervlak.

Wat zijn uw aanbevelingen voor het vervangen van filters?

Met betrekking tot het vervangen van luchtfilters, adviseren wij om te wachten tot de uiterst haalbare houdbaarheidstermijn van het filter bijna is verstreken. Bij het vervangen kunt u de normale procedure volgen, maar met inachtname van belangrijke hygiënemaatregelen.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen te nemen bij het vervangen van luchtfilters?

Om het gezondheidsrisico te elimineren, moeten hygiënemaatregelen in acht worden genomen. Om de filters te vervangen moet allereerst het systeem volledig tot stilstand zijn gebracht. Bij het vervangen worden handschoenen, een beschermbril bril en een mondmasker gedragen. Het gebruikte filter(s) wordt weggebracht in een verzegelde plastic zak naar een officiële vuilstort.

Wat zijn de aanbevelingen voor gerecycleerde lucht?

Wij raden u aan om de luchtrecirculatie uit te schakelen. Wanneer luchtbehandelingsinstallaties zijn uitgerust met een recirculatieapparaat, kunnen de besmette deeltjes die in de geëxtraheerde luchtkanalen circuleren, opnieuw in het luchttoevoersysteem worden binnengebracht.

Wat zijn de aanbevelingen voor ventilatorsystemen?

Sommige systemen, zoals ventilatoren en induction-eenheden, werken met circulatie op onderdeelniveau. Het wordt aanbevolen om deze eenheden uit te schakelen om nieuwe afgifte van virale deeltjes in de ruimte te voorkomen. De ventilatoren hebben grove filters die nauwelijks fijne deeltjes filteren, maar ze wel kunnen verzamelen.
Als de ventilatoren niet kunnen worden gestopt, wordt aanbevolen om de ventilatoren continu te laten draaien. Het virus kan zich anders in de filters nestelen en een herstart kan ervoor zorgen dat die deeltjes terugkeren naar de luchtafgifte. Bij continue circulatie zullen virale deeltjes worden geëlimineerd door de geëxtraheerde luchtstroom.

Hoe kan AFPRO-filters u helpen?

● Onze producten zijn gewoon beschikbaar en de leverdata zijn ongewijzigd. Als fabrikant van ons eigen glasvezelfiltermedia, zijn wij in staat om aan uw verzoek om extra leveringen te voldoen.

● Flexibele productie: hoewel alle bestellingen van HEPA filters voor zorg- of ziekenhuisfaciliteiten prioriteit krijgen, zullen we ons best doen om voor iedereen zo snel mogelijk te leveren. Dankzij de verdubbeling van onze productiecapaciteit levert dit niet tot nauwelijks vertraging op..

● De toegewijde en attente medewerkers van de klantenservice van AFPRO Filters heeft zich gemobiliseert om de beste service voor onze partners blijven bieden. Onze diensten en leveringsbeloften blijven ongewijzigd. Uiteraard hebben wij geen invloed op eventuele problemen bij levering van de vervoerders.

Neem contact met ons op in Nederland

We willen iedereen laten weten dat we enorm meeleven. In onze gedachten zijn we allemaal samen en we zullen we ons niet tegen laten houden door het coronavirus. Blijf thuis, blijf veilig en we komen sterker terug.

Ons hele team staat voor u klaar! Mail naar verkoop@afprofilters.com of bel naar +31 (0) 72567 55 00 voor antwoord op uw vragen en advies.

Neem contact met ons op in België

We willen iedereen laten weten dat we enorm meeleven. In onze gedachten zijn we allemaal samen en we zullen we ons niet tegen laten houden door het coronavirus. Blijf thuis, blijf veilig en we komen sterker terug.

Ons hele team staat voor u klaar! Mail naar verkoopbe@afprofilters.com of bel naar +32 (0)15 450 650 voor antwoord op uw vragen en advies.